Barnacle Systems – Always onboard!

Brandon Wright grundade Barnacle Systems i januari 2017 efter att hans egna segelbåt slitits loss i en storm och flutit iland. När man hade bärgat båten, SV Inconceivable, lades grunderna till ett system som skulle göra det lättare att övervaka båten och dess tillstånd, oavsett var man än befann sig.

Resultatet blev BRNKL 5G, enheten övervakar båtens position, temperatur, tryck och luftfuktighet. Den håller även koll på båtens batterier, stötpåverkan och lutning.

BRNKL 5G går även att utöka med högvattensensorer, landströmsöverakning, dörrkontakter, sirener och stillbildskameror.

För privatpersoner

BRNKL 5G

Ta bilder från din båt, på begäran eller automatiskt när en dörr öppnas, rörelse upptäcks eller från andra händelser med trådbundna eller trådlösa tillbehör.
Övervaka upp till 4 batterier, landström, länsaktivitet och externa sensorer. Ytterligare inbyggda sensorer inkluderar temperatur, luftfuktighet, barometertryck, stigning, rullning och stötpåverkan.
Passera över landsgränser utan roamingavgifter, SIM-kortsbyten eller konfigurationsproblem tack vare det inbyggda eSIM-kortet.

BRNKL Blue

Spela in och titta på livevideor med de kameror du redan har på din båt. Anslut till en mängd olika kameramärken som Garmin, Axis, Hikvision och mer. Kombinera dessa kameror med säkerhetsenheter för att skapa ditt anpassade övervakningssystem, så att du aldrig missar ett ögonblick på eller utanför vattnet.

Anslut olika typer av sensorer, inklusive NMEA 2000-enheter och trådlösa säkerhetssensorer, för att få realtidsuppdateringar om vad som händer. Se till att dina motorer, kraftsystem och andra komponenter fungerar som förväntat. Integrera digitala växlingsplattformar för att fjärrstyra enheter ombord.

Använd BRNKL-appen för att se livevideo, veta vart din båt är på väg, hur snabbt den rör sig och hur motorn presterar. Använd din smartphone eller vilken webbläsare som helst för att hålla kontakten med din båt var som helst. Använd ditt befintliga kommunikationssystem ombord, som Starlink, för att komma åt data var som helst.

Med en gratis molnlagringsplan kan du granska senaste aktivitet online och lokalt lagra upp till 4 TB data. Det finns med andra ord inget behov av ett månadsabonnemang.

Båten i din telefon

Med BRNKL 5G och BRNKL Blue får du åtkomst till din båt, oavsett var du befinner dig, rakt ner i din telefon.

Se båtens position med stöd av GPS, Galileo och Glonass.
Rita upp Geofence områden och bli notifierad om båten rör sig utanför dessa. Gå tillbaka i historiken och se olika rutter som gjorts.

Håll koll på batterier, vattennivåvakter, luftfuktighet, temperatur och länspumpar. Appen visar även båtens lutning, rullning och om båten utsätts för stötar, exempelvis vid för hård eller för slack förtöjning.

Gör din BRNKL 5G eller Blue till ett inbrottslarm genom att utöka med rörelsesensorer i form av IR- och lasersensorer samt stillbildskameror för verifikation och bevisning. Koppla in sirener för att påkalla uppmärksamhet och skrämma bort inbrottstjuven!

Rabatt på din båtförsäkring hos Svedea!

Ett system från BRNKL ger dig 10% rabatt på din båtförsäkring hos Svedea! Dessutom får du även eliminerad självrisk om enheten är aktiverad och skickar sin position.


För myndigheter och företag

IoT-hubben som är redo att användas överallt. Samla in och registrera data från en rad olika system och enheter ombord och gör det hela meningsfullt. Analysera och reagera på händelser när de inträffar, granska och spela upp aktiviteter eller dela synkroniserade data med andra applikationer. Spela in video från kameror ombord och använd vid bevisning eller analys.

BRNKL Black

Inspelning

Se helheten! Spela upp varje aspekt av ett uppdrag för att vara redo för nästa. Se förhållandet mellan motorer, kraftsystem och annan sensoraktivitet ombord. Integrera data med videoflöden för att återuppleva varje del av en resa. Exportera resedata till andra applikationer och plattformar.

Träning och utbildning

Återupplev och lär dig. Spela in och granska träningsuppdrag. Upprepa för att förbereda dig för verkligheten. Se synkroniserad video och datavisualiseringar på en enda instrumentpanel. Spela upp video, sensordata, plats och annan aktivitet för att informera och utbilda besättningarna.

Utvärdering i realtid

Få korrekt information direkt från systemen och skicka den i realtid till din digitala tvillingplattform. Samla in data från motorer, kraftsystem och andra inbyggda sensorer tillsammans med högkvalitativ video. Anslut sömlöst till din tredjepartsplattform på vad sätt som passar bäst för dig!

Mät fördelarna

Spela in, mät och spela upp fördelarna med exempelvis ett utsläppsfritt framdrivningssystem. Se sambandet mellan motorer, kraftsystem, fartygets reaktion, vibrationer och annan sensoraktivitet ombord. Integrera data med videoflöden för att återuppleva varje del av testet. Exportera data för vidare analys!

Vill du veta mer om BRNKL? Fyll i kontaktformuläret nedan: